petak, 24. siječnja 2014.
Čokoladni raspuknuti keksi
Pripremite:
200g tamne čokolade
200g glatkog brašna
1 žličicu praška za pecivo
prstohvat soli
60g maslaca
100g šećera
1 žličicu ekstrakta po želji - vanilija, naranča, menta..
2 jaja
kristal šećer i šećer u prahu za valjanje kuglica
Tamnu čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa stavite sa strane da se ohladi.
Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. Umutite mikserom maslac i šećer pa dodajte otopljenu čokoladu i ekstrakt. Miksajte da dobijete kremastu smjesu pa u nju dodajte i jaja. Polako dodajte praškaste sastojke i umijesite mekano tijesto. Stavite ga u hladnjak na 2 sata, najbolje preko noći.
Zagrijte pećnicu na 180C. Od smjese odvajajte komade tijesta, oblikujte kuglice pa svaku uvaljajte prvo u kristal šećer, a onda u šećer u prahu. Slažite kuglice jednu pokraj druge na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Između svake ostavljajte razmak jer će keksići spljoštiti i narasti tijekom pečenja.
Pecite oko 8 minuta. Keksići ne moraju biti posve tvrdi na dodir, nego ih izvadite kad osjetite da se stvorila korica. Hladite kratko na tepsiji, a zatim stavite na rešetku i posve hladne pospremite u limene kutije.
Oznake:
*Maja
,
Blagdani
,
Posuđeno-isprobano
,
Torte/pite/kolači
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar