ponedjeljak, 27. siječnja 2014.

Kruh od bijelog pšeničnog brašna




Pripremite:

500g bijelog mekog brašna
1 paketić (7g) suhoga kvasca
1 žličicu soli  (ne vrhom punu)
2 dl tople vode
2 žlice maslinova ulja ili istopljenog maslaca


Prosijte brašno pa umiješajte kvasac.
Zagrijte vodu i dodajte sol i ulje ili maslac. Širokom žlicom miješajte brašno i polako lijevajte vodu. Mijesite žlicom da dobijete glatku smjesu koja teško pada sa žlice.




Stavite u širu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže i udvostruči. Premijesite tijesto energičnim pokretima i stavite u namazan uski pleh.
Neka se ponovo digne.

Pecite kruh prvih 10 minuta na 190 stupnjeva pa još pola sata na 180.




Želite li obiteljski kruh u većem plehu udvostručite količine sastojaka, a kruh pecite 15 minuta na 190 stupnjeva pa još 45 minuta na 180.







Nema komentara :

Objavi komentar