ponedjeljak, 27. siječnja 2014.
Kruh od bijelog pšeničnog brašna
Pripremite:
500g bijelog mekog brašna
1 paketić (7g) suhoga kvasca
1 žličicu soli (ne vrhom punu)
2 dl tople vode
2 žlice maslinova ulja ili istopljenog maslaca
Prosijte brašno pa umiješajte kvasac.
Zagrijte vodu i dodajte sol i ulje ili maslac. Širokom žlicom miješajte brašno i polako lijevajte vodu. Mijesite žlicom da dobijete glatku smjesu koja teško pada sa žlice.
Stavite u širu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže i udvostruči. Premijesite tijesto energičnim pokretima i stavite u namazan uski pleh.
Neka se ponovo digne.
Pecite kruh prvih 10 minuta na 190 stupnjeva pa još pola sata na 180.
Želite li obiteljski kruh u većem plehu udvostručite količine sastojaka, a kruh pecite 15 minuta na 190 stupnjeva pa još 45 minuta na 180.
Oznake:
*Jeka
,
Kruh i peciva
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar