četvrtak, 16. siječnja 2014.

Čokoladna mousse torta




Pripremite, za kalup od 24cm:

3 jaja
100g šećera
75g glatkog brašna
25g kakaa
100ml ruma ili crne kave ili soka od naranče

600g tamne čokolade
600-700ml slatkog vrhnja


Tucite jaja sa šećerom, da dobijete pjenastu, svijetlu smjesu. Dodajte prosijano brašno i kakao, lagano umiješajte spatulom. Ako ćete kasnije biskvit natapati sokom od naranče, onda u tijesto dodajte i koricu neprskane naranče!
Izlijte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite 15ak minuta na180C.



Izvadite biskvit iz pećnice, ostavite da se malo ohladi pa ga zatim natopite rumom, sokom od naranče ili kavom.

Zagrijte 400ml slatkog vrhnja, ali pripazite da ne uzavri. Prelijte po natrganoj čokoladi i dobro promiješajte, da se izjednači. Ohladite, da bude mlakasto. Zatim istucite ostatak slatkog vrhnja u šlag i lagano umiješajte spatulom u čokoladu. Izlijte na natopljeni biskvit i stavite u hladnjak da se stisne.



Tijesto možete premazati i nekim pekmezom po želji. Ja najčešće stavim neki Pelleov, naročito one od agruma.








1 komentar :

  1. kreće izrada, vidjet ćemo da li će ispasti savršeno kako je u originalu

    OdgovoriIzbriši