Pripremite:
1 šalicu bijeloga graha (može i iz konzerve)
2 glavice luka
grančicu timijana
1 ljutu slavonsku kobasicu
3 rajčice
2 režnja češnjaka
lovor
sol
papar
Jednu šalicu bijelog graha prokuhajte nekoliko minuta s glavicom luka, nenarezanom. Ocijedite vodu.
Nalijte hladnu vodu, malo posolite, dodajte grančicu timijana pa kuhajte oko 40 minuta.
Na maslinovu ulju pirjajte usitnjem luk, narezanu kobasicu i češnjak. Ogulite rajčicu, usitnite i odstranite sjemenke pa dodajte u luk.
Kuhani grah ocijedite i dodajte u povrće. Nalijte vodu u kojoj se grah kuhao, ubacite lovorov list.
Ako je potrebno dosolite, popaprite i posipajte malo timijana.
Možete poslužiti samo, ali nama je odlično uz palentu. Palentu pripremite od 6dl vode po uputi na vrećici kukuruzne krupice.
U vruću palentu umiješajte 3 žlice maslinova ulja i izlijte je u plitku posudu.
Kad se palenta stisne narežite je i poslužite s grahom.
Draga Senka,
OdgovoriIzbrišiHvala Vam na komplimentima. Pogledat ćemo Vaš sajt pa se pridružiti prvom prilikom.:)
Lijep pozdrav,
Maja
Ovo je jaaako dobro! Hvala, pravićemo...
OdgovoriIzbrišiHvala vama! :)))
IzbrišiNadamo se da će vam se svidjeti.:))
(Maja)