utorak, 8. listopada 2013.

Grah s palentom




Pripremite:

1 šalicu bijeloga graha (može i iz konzerve)
2 glavice luka
grančicu timijana
1 ljutu slavonsku kobasicu
3 rajčice
2 režnja češnjaka
lovor
sol
papar


Jednu šalicu bijelog graha prokuhajte nekoliko minuta s glavicom luka, nenarezanom. Ocijedite vodu.
Nalijte hladnu vodu, malo posolite, dodajte grančicu timijana pa kuhajte oko 40 minuta.

Na maslinovu ulju pirjajte usitnjem luk, narezanu kobasicu i češnjak. Ogulite rajčicu, usitnite i odstranite sjemenke pa dodajte u luk.




Kuhani grah ocijedite i dodajte u povrće. Nalijte vodu u kojoj se grah kuhao, ubacite lovorov list.
Ako je potrebno dosolite, popaprite i posipajte malo timijana.

Možete poslužiti samo, ali nama je odlično uz palentu. Palentu pripremite od 6dl vode po uputi na vrećici kukuruzne krupice.




U vruću palentu umiješajte 3 žlice maslinova ulja i izlijte je u plitku posudu.
Kad se palenta stisne narežite je i poslužite s grahom.






3 komentara :

  1. Draga Senka,

    Hvala Vam na komplimentima. Pogledat ćemo Vaš sajt pa se pridružiti prvom prilikom.:)

    Lijep pozdrav,
    Maja

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je jaaako dobro! Hvala, pravićemo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vama! :)))
      Nadamo se da će vam se svidjeti.:))

      (Maja)

      Izbriši