petak, 11. listopada 2013.

Posipanke s jabukama - Apple crisp


Maja inspirirana receptom Marthe Stewart


Pripremite:

5 srednje velikih jabuka
1 žličicu cimeta
nekoliko arancina
30g suhih brusnica
3 žlice prošeka


za posip:

100g raženog brašna
100g krupnih zobenih
50g krupnije sjeckanih badema
1/2 žličice cimeta
100g maslaca
75g šećera



Jabuke ogulite, narežite na osmine i stavite u namašćenu posudu za pečenje. Posipajte ih cimetom, suhim brusnicama i arancinima, dodajte prošek i ostavite da stoje.

Pećnicu zagrijte na 200C.

Pomiješajte brašno, zobene pahuljice, cimet, sjeckane bademe i šećer. Dodajte maslac narezan na kockice pa umiješajte u praškaste sastojke. Mijesite rukama i pretvorite u mrvice.



Jabuke pecite 10ak minuta pa zatim posipajte mrvicama i pecite još 30ak min, da površina pozlati.

Iz posipa možete izostaviti šećer i zamijeniti ga nekim drugim sladilom.






Nema komentara :

Objavi komentar