ponedjeljak, 7. listopada 2013.

Rižoto s vrganjima




Pripremite:

3 šalice riže kratkog zrna
maslac
6dl povrtnog temeljca
maslinovo ulje
400g svježih vrganja
4-5 glavica kiselice
sol
papar
svježi vlasac ili peršin


Vrganje obrišite ubrusom, odstranite oštećenja i narežite. Na malo ulja kratko pecite rižu, posolite, nalijte temeljac i kuhajte na laganoj vatri.
U međuvremenu na maslacu u većoj posudi debljeg dna pirjajte usitnjenu ljutiku, dodajte vrganje pa pirjajte 5 minuta i popaprite.




Na vrganje i ljutiku šefljom dodajte rižu, malo po malo. Smanjite vatru. Tresite posudu i na početku nemojte često miješati.
Kad riža izgubi pola tekućine počnite miješati rižoto, oprezno da se vrganji ne raskaše.






Nakon 7-8 minuta trebali biste dobiti kremastu strukturu. Poslužite s malo peršina ili vlasca i svježe naribanog grana padano sira ili domaćeg kozjeg sira.




1 komentar :