utorak, 2. srpnja 2013.

Grčka pita s malinama



Pripremite:

12 listova vučenog tijesta
100g maslaca
7dl mlijeka
5 jaja
5 žlica vanil šećera
1 mahunu vanilije
250g malina


Listove tijesta "plisirajte " slažući ih kao harmoniku u traku široku oko 4 cm. Slažite postrance u okrugli pleh obilno namazan maslacem. Popunite slažući u spiralu prema sredini pleha.

Među listove stavite pola količine malina. Dio malina ostavite ako želite pitu poslužiti s umakom od malina. Umak napravite od usitnjenih malina i malo šećera u prahu.




Pitu obilno namažite rastopljenim maslacem. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva da porumeni.

Zagrijte 7dl mlijeka s mahunom vanilije, do pred vrenje. Istucite jaja sa šećerom, polako dolijevajte mlijeko u jaja muteći cijelo vrijeme.




Prelijte preko vrućeg tijesta i pecite još 15 minuta. Po želji posipajte šećerom u prahu.
Pita je najukusnija dok je mlaka.










Nema komentara :

Objavi komentar