petak, 21. siječnja 2011.

Grčka pita


Jeka prema receptu iz knjige Vefe Alexiadou - "Vefa's Kitchen"  


Pripremite:


12 listova vučenog tijesta
100g maslaca
7dl mlijeka
5 jaja
5 žlica vanil šećera
1 mahunu vanilije
cimet



Listove tijesta "plisirajte " slažući ih kao harmoniku u traku široku oko 4 cm. Slažite postrance u okrugli pleh obilno namazan maslacem. Popunite slažući u spiralu prema sredini pleha.




Među listove možete staviti i malo suhog grožđa. Obilno namažite rastopljenim maslacem, pospite cimetom.
Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva da porumeni.




Zagrijte 7dl mlijeka s mahunom vanilije, do pred vrenje. Istucite jaja sa šećerom, polako dolijevajte mlijeko u jaja muteći cijelo vrijeme.




Prelijte preko vrućeg tijesta i pecite još 15 minuta.
Pita je najukusnija dok je mlaka.



















1 komentar :