utorak, 4. lipnja 2013.

Kruh s pestom od čubra


Maja za Jamie Oliver's Food Revolution Day



Pripremite:

500g brašna
1 suhi kvasac
200ml tople vode
3 žlice maslinovog ulja
1 žličicu soli
Pomiješajte brašno, kvasac, vodu i 1 žlicu maslinovog ulja. Dodajte sol i mijesite nekoliko minuta. Stavite tijesto u lagano namašćenu posudu. Prekrijte posudu i ostavite tijesto da se diže na sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena.


Dok se tijesto diže, pripremite punjenje. Pomiješajte pesto od čubra s 2 žlice maslinovog ulja da ga možete ravnomjerno premazati po tijestu.
Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i izravnajte ga u pravokutnik. Prekrijte veći dio tijesta pestom i zamotajte u štrucu počevši od užeg dijela. Stisnite prstima krajeve štruce i spoj po dužini.


Premjestite štrucu sa spojem prema dolje u namašćenu posudu za kruh. Ostavite kruh da se diže još 30ak minuta. Pecite ga na 50-60min na 200C, a nakon prvih 15 minuta ga prekrijte folijom ili papirom za pečenje.










2 komentara :