ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

Američka pita od jabuka




Pripremite:

500g brašna
250g maslaca
100g šećera
prstohvat soli
oko 2dl ledeno hladne vode

12 jabuka
cimet
1 vanil šećer


Pomiješajte brašno, šećer i maslac narezan na listiće. Dodajte prstohvat soli i oko 2dl ledeno hladne vode. Tijesto stavite u hladnjak i pripremite jabuke.




Jabuke ogulite, narežite i posipajte vanil šećerom i cimetom. Ostavite da stoje 30ak minuta i za to vrijeme razvaljajte tijesto. Tijesto podijelite u dva dijela i razvaljajte oba tako da budu veća od kalupa. Naš je kalup promjera 28C. Donje tijesto položite u kalup i na njega poslažite jabuke.




Rub donjeg tijesta premažite vodom i zatim poklopite nadjev drugim tijestom. Rubove pritisnite i zatim podvucite ispod.




Na sredini prorežite otvore, premažite s malo mlijeka, posipajte šećerom i stavite u pećnicu zagrijanu na 220C.




Pecite 35min i zatim pitu pokrijte papirom za pečenje pa pecite još 20ak minuta. Kroz proreze na piti provjerite čačkalicom da li su jabuke meke i pečene. Pitu ostavite da se malo ohladi i servirajte samu ili uz kuglicu sladoleda.






Nema komentara :

Objavi komentar