Maja prema receptu Richarda Corrigana iz knjige T.Day-Lewis
Pripremite:
100g sitno mljevenih badema
1 vrhom punu žlicu škrobnog brašna
2 bjelanjka
1 žlicu limunovog soka
malo soli
200g šećera
3 žlice kakao praha
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pomiješajte bademe i škrobno brašno te odložite.
Tucite bjelanjke s limunovim sokom i solju da dobijete laganu pjenu pa zatim dodajte trećinu šećera. Tucite dok se ne počnu formirati šiljci pa dodajte drugu trećinu šećera. Tucite smjesu dok se ne vidi zarez žlicom i dodajte preostali šećer pa zatim nastavite tući dok pjena ne postane sjajna, glatka i čvrsta.
Umiješajte bademe i na kraju dodajte kakao prah.
Na tepsiju obloženu papirom za pečenje formirajte okrugle oblike. Računajte da će se malo razliti pa nemojte raditi prevelike kolačiće.
Ostavite da stoje 20ak minuta.
Stavite u pećnicu i odmah smanjite temperaturu na 130C. Pecite 15-20 minuta. Ohladite i kolačiće spajajte kremom. Ja sam se ovaj put odlučila za čokoladnu.
Stavite u pećnicu i odmah smanjite temperaturu na 130C. Pecite 15-20 minuta. Ohladite i kolačiće spajajte kremom. Ja sam se ovaj put odlučila za čokoladnu.
Čokoladna krema:
100g čokolade s najmanje 60% kakaa
100ml slatkog vrhnja
50g maslaca
Na pari otopite čokoladu u vrhnju i u još toplo dodajte maslac pa zatim ohladite.
Fotografije editirane 10.3.2013.
Ne znam da li je to anfas ili profil, ali mi se naročito dopada ova slika gde se vide i korice i fil. Mnogo lepo!
OdgovoriIzbrišiHvala! :)
OdgovoriIzbrišiŠkicam ove macaronse već mjesec dana i napokon ih juče radila.Odlični su, drugi dan još bolji, mekši.
OdgovoriIzbrišiSestrična probala pa odmah pitala oćeš napravit malom za rođendan, tako da ću se morat malo s bojama poigrat. Jel se može umjesto kakaa dodat samo boju?
btw. Lajkam ovaj blog mucho, stvarno ima svega, svaka vam čast cure :D
jako nam je drago da su ti uspjeli jer ove keksiće prati fama da jako teško uspiju.
OdgovoriIzbrišiNama "upale " svaki put.
Mi ne koristimo boju pa ti ne možemo dati savjet.
jeka