Jeka inspirirana receptom Tamasin Day-Lewis
Pripremite:
600g bakalara - mi smo koristile filete svježeg bakalara
600ml mlijeka
25g maslaca
25g brašna
600g špinata
4 koromača (možete ih i izostaviti)
50g kozjeg sira
50g ribanog parmezana
sol
papar
malo ružmarina
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
Ribu prelijte polovinom količine mlijeka (300ml), dodajte malu grančicu ružmarina i nekoliko zrna papra. Ribu pecite u mlijeku oko 15 minuta.
Špinat očistite i blanširajte, usitnite, ali ne u pire.
Od preostale količine mlijeka, brašna i maslaca skuhajte bechamel umak. U još vrući umak dodajte kockice kozjeg sira.
Špinat očistite i blanširajte, usitnite, ali ne u pire.
Od preostale količine mlijeka, brašna i maslaca skuhajte bechamel umak. U još vrući umak dodajte kockice kozjeg sira.
Pomiješate špinat s 3 žlice bechamela, posolite, popaprite i stavite na dno vatrostalne posude. Na špinat stavite ribu i blanširani koromač (ako ste ga koristili). Prelijte preostalim bešamelom i posipajte ribanim parmezanom.
Zapecite kratko na najgornoj prečki pećnice na 200 stupnjeva.
Jelo je gotovo kad sir poprimi zlatnu boju.
neki drugi prijedlog ribe za ovo? nema kod mene bakalara za kupiti :tuzni:
OdgovoriIzbrišiLedo škrinja ima zamrznuti bakalar.Čist je dobar.
OdgovoriIzbrišiAko radiš s fileom oslića ili škarpine budi oprezan jer je meso tih riba delikatnije od robustnog bakalara.Skrati kuhanje na 5-6 minuta.
Jeka
inače ne kupujem ribu bez glave i repa, a pogotovo ne smrznutu, ali budem te poslušal i isprobal :)
OdgovoriIzbrišiMa slobodno isprobaj. I mi preferiramo svježu ribu, ali katkad dobro dođe i smrznuta.:)
Izbriši(Maja)
joj sad sam se tolko nabrijal da moram sutra kupiti tog bakalara :D ali u mojoj izvedbi :)
OdgovoriIzbrišiSamo daj!
OdgovoriIzbrišiJedva čekamo ilustrirano izvješće na tvom blogu.
Jeka