Maja prema maminom receptu
Pripremite:
1 kg krušaka
200g šećera
1/2 vrećice želin šećera
sok jednog limuna
Kruške operite, očistite i ogulite. Pošećerite kruške i ostavite da malo stoje. Zatim ih stavite u posudu za kuhanje, dodajte limunov sok, a pred kraj i želin šećer. Kuhajte poklopljeno 10-20 minuta, na laganoj vatri. Kad kruške omekšaju propasirajte ih ili samo usitnite onoliko koliko želite. U našem ima komadića krušaka.
Vruće ulijte u pripremljene teglice.
Pekmez je odličan kao punjenje u kolačićima od prhog i lisnatog tijesta.
ja sam radila od kruške i stavila sam još i cimet, odlična aroma
OdgovoriIzbrišiisto ga potrošila kao punjenje za kolače
Cimet sigurno super paše.
OdgovoriIzbrišiJa sam nastojala upotrijebiti što manje šećera jer su kruške bile naše domaće, jako slatke.:))
U kiflicama i lisnatom je odličan! :)
(Maja)