Pripremite:
za tijesto:
8 bjelanjaka
300 g šećera
1 žlica aceta balzamica
4 žlice prosijanog kakao praha
100 g naribane čokolade s najmanje 60% kakao mase
Tucite bjelanjke, žlicu po žlicu dodavajte šećer, kad je potpuno glatko dodajte prosijani kakao pa aceto i čokoladu i lagano miješatjte da se izjednači.
Napravite krug promjera 20ak cm - u pečenju će se tijesto proširiti. Tijesto će se malo raspucati, ali to nije nikakva smetnja.
Pavlovu stavite u pećnicu ugrijanu na 180C i onda smanjite temperaturu na 150C.
Pecite oko 60-75 minuta.
Ugasite pećnicu, ostavite je odškrinutu i pustite da se pavlova unutra ohladi. Ako je nećete ubrzo posluživati i jesti, tijesto ostavite na hladnom, ne u hladnjaku!
Prije posluživanja premažite tijesto s 400ml tučenog slatkog vrhnja. Budući je podloga dovoljno slatka nije potrebno šećeriti vrhnje.
Tučeno vrhnje prekrijte voćem. Možete koristiti bilo koju vrstu voća, od karameliziranih banana, narezanih jagoda, malina ili kupina, komadiće marelica ili bresaka.
Ovo izgleda divno!
OdgovoriIzbrišiN.
Ovo pečem ovaj vikend! Divno izgleda. Što je od voća na fotki uz banane?
OdgovoriIzbrišiDrago nam je da vam se sviđa naša pavlova! :)
IzbrišiKod nas su uz banane bile maline, no vi ne morate raditi karamel već možete na tučeno vrhnje poslagati svježe voće - breskve, maline, bilo koje bobičasto voće..
(Maja)
Molio bih upute za karamelizirane banane. Hvala
OdgovoriIzbrišiZa karamel pripremite:
Izbriši1 šalicu šećera (oko 210g)
6 žlica maslaca
pola šalice slatkog vrhnja (oko 120ml)
Otapajte šećer u posudi debljeg dna, pazite da se ne opečete dok ga topite.
Kad šećer dobije boju konjaka, dodajte maslac i miješajte. Maknite s vatre i dodajte sl.vrhnje pa miješajte dok se ne izjednači.
Ostavite karamel u posudi da se malo ohladi, a zatim jedan dio upotrijebite za banane, ostatak možete držati u staklenci u frižideru.:)
Banane narežite na šnite, prelijte ohlađenim karamelom, da se dobro njime oblože i onda stavite na tučeno vrhnje, na vrh pavlove.:)
(Maja)