petak, 4. prosinca 2009.

Čokoladna torta s narančom



 
 
 
Tijesto:

6jaja
6 žlica šećera
4 žlice mljevenih oraha
4 žlice krušnih mrvica
4 žlice kakao praha
naribana korica jedne neprskane naranče


 
 
Istucite žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Zatim istucite snijeg od bjelanjaka i u njega naizmjenično dodajte žumanjke i izmješane suhe sastojke i narančinu koricu.
Pecite 20-25 minuta na 180 stupnjeva.
 


 
Dok je mlako oprezno otvorite kalup, prethodno tankim nožem odvojite ako se tijesto uhvatilo za stranice, a kad se ohladi prerežite na pola.


Krema:


3 žlice narančinog soka
4 žlice šećera
100g čokolade za kuhanje
50g čokolade s najmanje 70% kakaa
120g maslaca

U  soku naranče rastopite 4 žlice šećera u sirup, dodajte natrganu čokoladu. Miješajte na jako laganoj vatri da se sve otopi pa u otopljeno dodajte 120g na komadiće narezanog maslaca. Pustite da se ohladi. Pred kraj stavite u frižider da se stegne.




 
Polovice torte natopite narančinim sokom i namažite kremom. Gornju koru torte namažite s četiri žlice ugrijanog želea od naranče ili ribizla.

 
 
 
Glazura:

U 2 žlice mlijeka otopite 2 žlice šećera pa dodajte na kockice natrganih 120g čokolade s 60% kakaa i 80g maslaca. Kad je glatko ostavite neka se malo ohladi i onda prelijte preko torte ili čupavo namažite.








1 komentar:

  1. Krema ovako nonsalantno namazana tako privlačno izgleda.Inače taj spoj čoko i narandza su mi jedan od dražih.

    OdgovoriIzbriši