Koliko kuhara – toliko recepata.
Probajte ovako, ako sami radite tijesto ili uzmite jedan paketić gotovih listova.
Pripremite pleh. Ako koristite veliki pleh iz pećnice, za četiri sloja trebat ćete cijeli paket tijesta i bolognese od 600g junetine.
Skuhajte bechamel.
Namažite pleh maslacem, stavite sloj tijesta, namažite umakom s mesom, prelijte bechamelom i nanesite nove listove tijesta.
Ako volite bosiljak, posipajte svaki sloj mesa svježim listićima.
Završite bechamelom, posipajte parmezanom i pecite oko 50 minuta na 170 stupnjeva.
da li se lazanje tj. tjestenina najprije trabju namočiti ili malo prokuhati?
OdgovoriIzbrišiKupovne lazanje ne morate ni močiti ni kuhati. Provjerite da li na njima piše oven ready ili sl. što znači da su spremne za uporabu, samo slažite slojeve i zalijevajte bechamelom.
OdgovoriIzbriši