Pripremite:
400 g brašna
200 g oštrog brašna ili fine pšenične krupice
4 jaja
2 žumanjka
2 žlice maslinovog ulja
sol
Izmješajte i posolite obje vrste brašna. Mijesite dodavajući jaja i žumanjke, te ulje.
Tijesto bi trebalo biti elastično i ne premekano.
Ostavite ga počivati oko sat vremena.
Režite manje komade i provlačite kroz stroj za tjesteninu dok ne postane svilenkasto.
Oblikujte željenu "pastu": listove za lasagne, rezance, mašnice, plahtice za tortelline...
Ako nemate stroj za tjesteninu, imat ćete više posla, ali rezultat će biti jednako ukusan.
Super vam je blog. Već dugo pratim recepte koje objavkjujete :). Zanima me, ovo brašno se odnosi na glatko brašno? Zbog više glutena pa da tjetenina postane elastična. Ili se ja varam?
OdgovoriIzbrišiDraga Andreja, hvala ti što nas pratiš. <3
OdgovoriIzbrišiDa, onih 400g se odnosi na glatko brašno, koje moja kolegica u ovom receptu miješa s oštrim ili semolinom.
Ako možeš, nabavi 00 brašno ili cvajer kako ga kod nas još zovu. Ja najčešće tjesteninu radim od 00 brašna i semoline. Oba najčešće kupujem u inozemstvu, ali u ZG ih npr. ima i na Kvatriću.:)
(Maja)