petak, 6. studenoga 2009.

Domaća tjestenina




Pripremite:

400 g brašna
200 g oštrog brašna ili fine pšenične krupice
4 jaja
2 žumanjka
2 žlice maslinovog ulja
sol
Izmješajte i posolite obje vrste brašna. Mijesite dodavajući jaja i žumanjke, te ulje.


Tijesto bi trebalo biti elastično i ne premekano.

Ostavite ga počivati oko sat vremena.


Režite manje komade i provlačite kroz stroj za tjesteninu dok ne postane svilenkasto.

Oblikujte željenu "pastu": listove za lasagne, rezance, mašnice, plahtice za tortelline...


Ako nemate stroj za tjesteninu, imat ćete više posla, ali rezultat će biti jednako ukusan.







2 komentara :

  1. Super vam je blog. Već dugo pratim recepte koje objavkjujete :). Zanima me, ovo brašno se odnosi na glatko brašno? Zbog više glutena pa da tjetenina postane elastična. Ili se ja varam?

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Andreja, hvala ti što nas pratiš. <3

    Da, onih 400g se odnosi na glatko brašno, koje moja kolegica u ovom receptu miješa s oštrim ili semolinom.
    Ako možeš, nabavi 00 brašno ili cvajer kako ga kod nas još zovu. Ja najčešće tjesteninu radim od 00 brašna i semoline. Oba najčešće kupujem u inozemstvu, ali u ZG ih npr. ima i na Kvatriću.:)

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši