Maja za V-magazin
jednu srednju glavicu kupusa
400g suhe svinjetine od rebara
200g suhe slanine
glavicu luka
2 češnja češnjaka
2 veća krumpira
žlicu ukuhane rajčice
mrkvu
malo crvene paprike
sol, papar, ulje
timijan
Kupus očistite i narežite na veće komade. Prelijte vrelom vodom, prokuhajte nekoliko minuta, ocijedite.
Suha rebra operite vrućom vodom i narežite na manje komade. Na dvije žlice ulja kratko popržite narezanu slaninu, dodajte luk i pirjajte nekoliko minuta.
Maknite s vatre, dodajte rajčicu, crvenu papriku, sitno narezan češnjak, svježe samljeven papar i suho meso. Nalijte vode da prekrije sastojke i kuhajte oko pola sata.
Dodajte ocijeđen kupus, nalijte vodu i kuhajte oko pola sata na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja dodajte narezane krumpire i kuhajte još 15tak minuta.
Pospite listićima timijana.
Nema komentara :
Objavi komentar