Jeka za V-magazin
250g brašna
malo soli
125g maslaca
nekoliko žlica šećera
Pomiješajte šećer, sol i brašno i dodajte na kockice usitnjen hladan maslac, brzo miješajte i zamijesite s jednim jajetom i pola dl hladne vode. Brzo umijesite. Ne osvrćite se ako ima malih grudica maslaca. Zamotajte u prozirnu foliju i odložite u hladnjak na pola sata. Taman dovoljno da pripremite voće.
Tijestom obložite oblik za torte u visini tri prsta, pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Tijesto malo napikajte vilicom, da se ne podigne.
Nadjev:
3 dunje i 2 jabuke ogulite i narežite na tanke ploške, dodajte 100g šećera.
Otopite 50g maslaca i na njemu dinstajte voće, zalijevajte s 2dl bijeloga vina i pirjajte dok ne omekša.
U voće dodajte dvije žlice marmelade od dunja ili marelica (bresaka).
Pospite nadjev i pecite još 20 minuta.
Ako ne želite posip pitu zapecite samo s nadjevom.
Poslužite s umakom od vanilije ili s tučenim vrhnjem.
Pita je maximalna,imam dgunja ali nikako da dodju na red da se od njih nešto napravi.
OdgovoriIzbrišiJoj, kako je dobro ispala!!!
OdgovoriIzbriši