četvrtak, 30. kolovoza 2018.

Šporka šalša


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ima nekih jela koja mogu jesti uz komad dobrog domaćeg kruha, bez ikakvog dodatka. Jedno od tih je svakako šporka šalša. Neki će se možda zapitati zašto šporka - zato što se rajčice ne gule i ne pasiraju već cijele ostaju u umaku. Upravo takva, jednostavna i bez puno petljanja, meni je najdraža šalša. Odlična je za tjesteninu ili sljubljena s tunom ili mesom, lećom ili rezancima od tikvica.

Pripremite:

1dl maslinova ulja
4 glavice luka
8 režnjeva češnjaka
2 kg nasjeckane rajčice
začinsko bilje prema želji
sol
svježe mljeveni papar


Na maslinovo ulje bacite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte rajčicu i ostavite da se lagano pirja dok ne dobijete gust umak. Dodajte nasjeckani bosiljak ili mažuran. Možete i peršin ako vam je draži. Posolite, popaprite. Kušajte i ako je prekiselo, dodajte malo šećera.
Ako želite, ujednačite je štapnim mikserom.

Nema komentara :

Objavi komentar