Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Ima nekih jela koja mogu jesti uz komad dobrog domaćeg kruha, bez
ikakvog dodatka. Jedno od tih je svakako šporka šalša. Neki će se možda
zapitati zašto šporka - zato što se rajčice ne gule i ne pasiraju već
cijele ostaju u umaku. Upravo takva, jednostavna i bez puno petljanja,
meni je najdraža šalša. Odlična je za tjesteninu ili sljubljena s tunom
ili mesom, lećom ili rezancima od tikvica.
Pripremite:
1dl maslinova ulja
4 glavice luka
8 režnjeva češnjaka
2 kg nasjeckane rajčice
začinsko bilje prema želji
sol
svježe mljeveni papar
Na maslinovo ulje bacite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte rajčicu i ostavite da se lagano pirja dok ne dobijete gust umak. Dodajte nasjeckani bosiljak ili mažuran. Možete i peršin ako vam je draži. Posolite, popaprite. Kušajte i ako je prekiselo, dodajte malo šećera.
Ako želite, ujednačite je štapnim mikserom.
Nema komentara :
Objavi komentar