Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Iako
sam često skeptik kad su bezglutenska brašna u pitanju, moram priznati da me
ovo oduševilo. Odlično je za kekse, kolače i razne slastice. Sadrži heljdino,
rižino i sirkovo brašno, uz tapioku i kukuruzni škrob, te čak i ksantan gumu i sredstva
za podizanje.
Ja sam ipak dodala sode bikarbone i praška za pecivo, kako bi
palačinkice bile što rahlije i rezultat mi se jako svidio. Od ove smjese možete
peći i waffle, ako imate tavu/kalup za njih.
Pripremite, za
10ak palačinkica:
300ml mlijeka
1 žličicu praška
za pecivo
1 žlicu kakao
praha
1 žlicu smeđeg
šećera
1 jaje
nekoliko
klementina
Pomiješajte
mlijeko i ocat pa ostavite 10ak minuta da stoji. Na taj način dobit ćete nešto
nalik mlaćenici, koja će reagirati s praškom za pecivo i učiniti vaše
palačinkice rahlim i mekšim.
Prosijte i
pomiješajte brašno, kakao, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte
mlaćenicu pa jaje istučeno sa šećerom.
Na ugrijanu tavu
premazanu s malo ulja stavljajte palačinkice promjera otprilike 8 cm. Tijekom
pečenja će se još malo proširiti pa pecite jednu po jednu ili dvije odjednom,
ovisno o veličini tave. Kad se na gornjem dijelu formiraju mjehurići,
preokrenite.
Poslužite s
narezanim klementinama i sirupom po želji.
Nema komentara :
Objavi komentar