Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Ako volite zlevanke, sigurno će vam se svidjeti i ova kombinacija s
tikvicama. Prednost ove smjese je što funkcionira i u obliku polpeta.
Ako ne želite zlevanku, rukama ili žlicom grabite smjesu i pecite
polpete na tavi. S obzirom da je ova zlevanka sama po sebi dosta
neutralna, igrajte se začinima. Slobodno dodajte i druge, jače začine,
poput garam masale.
Pripremite:
300g naribanih tikvica
1 jaje
80ml jogurta ili kefira
pola žličice praška za pecivo
100g kukuruznog brašna
pola žličice kurkume
prstohvat soli
prstohvat svježe mljevenog papra
1 režanj češnjaka
Tikvice ogulite, naribajte i posolite. Ostavite da stoje 10ak minuta pa ocijedite. Dodajte 1 jaje i jogurt pa istucite vilicom. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.
Izlijte u nauljenu tepsiju ili tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 20ak minuta na 180C.
Poslužite uz umak od grčkog jogurta. Ja sam pomiješala 2dl grčkog jogurta s malo tekućeg jogurta, dodala sitno nasjeckan češnjak, malo suhe čili papričice i sol. Umjesto grčkog jogurta možete upotrijebiti i posni sir, samo ga malo razrijedite vodom ili jogurtom.
Nema komentara :
Objavi komentar