Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
U posljednjih par godina
društvene mreže prepune su avokada. Avokado na tostu, mousse od
avokada, salate s avokadom, avokado s jajetom, guacamole... Zeleni se
na sve strane. Ako već niste, probajte i ovakav umak za tjesteninu.
Kremast je, ukusan i brzo gotov. Dok voda uzavri i tjestenina se
skuha, vi možete pripremiti umak i za desetak minuta imati lagan i
ukusan obrok.
U ovoj varijanti umak je
prikladan za vegane, ali ako niste vegan, možete dodati malo grčkog
jogurta u umak ili posipati tjesteninu ovčjim ili kozjim ribanim
sirom.
Pripremite, za 2 osobe:
1
šaku mladog špinata (ili rikola, korijander, bosiljak...)
chili
Avokado prerežite po
sredini i odstranite košticu. Izdubite meso avokada žlicom i
stavite u blender.
Dodajte špinat, krupno narezani češnjak, koricu
i sok od limuna. Blendajte da dobijete kremasti umak. Otvorite
blender, dodajte 2-3 žlice maslinova ulja i provrtite par puta da se
prožme. Posolite, popaprite, dodajte malo chilija.
Ako želite, možete
dodati i malo grčkog
jogurta ili kiselog
vrhnja. Da biste ga obogatili, dodajte i povrće po želji –
cherry
rajčice, sušene rajčice, masline,
kukuruz,
grašak,
šparoge..
Tjesteninu skuhajte al
dente i pomiješajte s umakom. Ako ne želite kuhati tjesteninu,
napravite rezance od tikvica.
Takva “tjestenina” prikladna je za low carb i druge dijetne
načine prehrane.
Nema komentara :
Objavi komentar