četvrtak, 13. travnja 2017.
Blitva s prosom
Pripremite:
1 svežanj blitve (oko 400g)
pola šalice prosa
maslinovo ulje
sol
papar
Očistite blitvu pa kuhajte 5-10 minuta u zasoljenoj vodi. Za posve mladu blitvu dovoljno je 5 minuta. Čvršće listove kuhajte malo duže. Procijedite pa prelijte ledenom vodom da blitva zadrži lijepu boju.
U posudi debljeg dna zagrijte 1 žlicu maslinova ulja dodajte proso, malo posolite, promiješajte pa zalijte s 4 dl vode. Kuhajte 10tak minuta.
Blitvu usitnite pa dodajte proso. Začinite maslinovim uljem i paprom. Dodajte malo češnjaka ili timijana ili naribajte malo muškatnog oraščića.
Ovako pripremljenu blitvu s prosom možete poslužiti kao samostalno jelo ili uz lignje, ribu ili kuhano meso.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Mesina i prilozi
,
Miris mora
,
Vegan friendly
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar