petak, 7. listopada 2016.

Varivo od poriluka i junećeg repa



Pripremite:

1 juneći rep
600g poriluka
3 veće oguljene rajčice ili 300g pelata
3 veće mrkve
2 korijena peršina
120g korijena celera
2 glavice luka
4 režnja češnjaka
papar u zrnu
maslinovo ulje
sol
mljeveni papar


Rep stavite kuhati u hladnu vodu s narezanom jednom mrkvom, jednim korijenom peršina i pola količine celera. Posolite, dodajte papar u zrnu i pola glavice luka. Kuhajte oko 60 minuta na laganoj vatri skidajući pjenu.   Procijedite. Skinite meso s kostiju. Tekućina u kojoj se kuhao rep poslužit će kao sjajan temeljac.




Na maslinovu ulju pirjajte sitno narezan luk, češnjak i korjenasto povrće. Dodajte meso i rajčicu.
Poriluk operite, odvojite vanjske listove, narežite i blanširajte 5 minuta. Isperite pa dodajte u umak s mesom. Podlijevajte temeljcem. Pirjajte još 10tak minuta.
Poslužite s palentom ili nekim kruhom od cjelovitih žitarica.



Nema komentara :

Objavi komentar