petak, 27. svibnja 2016.

Složenac s bamijom



Pripremite:

500g mljevene junetine
400g bamije
400g krumpira
3 rajčice
1 papriku
1 glavicu luka
4 režnja češnjaka
2 jaja
1dl grčkog jogurta
maslinovo ulje
limun
sol
papar


Bamiju obrišite ubrusom da uklonite dlačice,očistite pazeći da ne zarežete "tobolac". Blanširajte u vreloj vodi u koju ste dodali  sok od pola limuna. Odvojite nekoliko bamija za gornji sloj složenca.


Meso pirjajte s usitnjenim lukom i češnjakom i jednom oguljenom rajčicom. Posolite, blago popaprite.

Bamiju pirjajte s malo češnjaka preostalom rajčicom i usitnjenom paprikom. Posolite, zalijte s malo vode ili temeljca pa pirjajte dok ne ispari tekućina. Oprezno miješajte da se bamije ne raspuknu.
Krumpir ogulite, narežite na tanke ploške, posolite. Pecite na maslinovu ulju.
Plitku vatrostalnu ili metalnu posudu premažite maslinovim uljem pa složite prvo krumpir pa meso i na vrh povrće s bamijom.


Istucite jaja s jogurtom, posolite, dodajte svježe mljeveni papar i nekoliko narezanih bamija.



Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite sa salatom od rajčice.





Nema komentara :

Objavi komentar