Pripremite:
800g očišćenih većih jadranskih lignji
250g boba
2 pune žlice sitno narezanih suhih rajčica
1 malu glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 kuhano jaje
list peršina
sol
papar
maslinovo ulje
2 dl crnog vina
800g očišćenih većih jadranskih lignji
250g boba
2 pune žlice sitno narezanih suhih rajčica
1 malu glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 kuhano jaje
list peršina
sol
papar
maslinovo ulje
2 dl crnog vina
Lignjama odrežite krakove. Usitnite luk, češnjak i peršin. Bob kuhajte 10 minuta u neslanoj vodi, prelijte s puno hladne vode i ogulite vanjsku "košuljicu". Ako je bob posve mlad nije potrebno guljenje.
Pomiješajte sve sastojke: narezane krakove, povrće, kuhano jaje, pola žlice maslinova ulja. Posolite i popaprite. Punite lignje pazeći
da ih ne prepunite jer bi se moglo dogoditi da se raspuknu.
Na hladno maslinovo ulje poslažite punjene lignje zatvorene čačkalicama.
Poklopite posudu ili prekrijte folijom pa pecite 15 minuta na 180
stupnjeva.
Okrenite ih pa prelijte vinom. Pecite još 10 minuta pa skinite pokopac. Nakon 5 -10 minuta lignje su gotove.
Nema komentara :
Objavi komentar