Ovaj poznati engleski desert tradicionalno se poslužuje na utakmici kriketa između Etona i Harrow School. U početku se sastojao od šlaga i jagoda, no s vremenom su dodane i puslice, odnosno natrgana meringue kora.
Ako umjesto jagoda upotrijebite banane, onda ćete dobiti tzv. Lancing mess, koji se poslužuje na Lancing Collegeu.
2 bjelanjka
140g šećera
500g jagoda
400ml slatkog vrhnja za šlag
U posudi pomiješajte bjelanjke sa šećerom i stavite iznad druge posude s uzavrelom vodom. Miješajte na pari dok se šećer ne otopi, a zatim maknite s vatre i miksajte 7-8 minuta, dok ne dobijete čvrsti, sjajni snijeg.
Stavite smjesu u vrećicu s nastavkom ili samo odrežite vrh na vrećici pa istiskujte puslice na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Od ove količine dobit ćete 2 tepsije malih puslica. Smjesu možete i samo nanijeti na papir za pečenje i ispeći jednu koru koju ćete kasnije natrgati.
Sušite puslice u pećnici upaljenoj na 100C. Ako želite ravnomjerno hrskave puslice, sušite oko sat vremena. Ako volite da je sredina mekana, sušite oko 45min. Ugasite pećnicu i ostavite puslice da se hlade.
Operite i narežite jagode. Dio jagoda možete usitniti u pire. Slatko vrhnje blago zasladite jer su i puslice slatke pa istucite u šlag.
Slažite naizmjence u čašu ili staklenu posudu. Puslice možete natrgati i na manje komadiće, a umjesto puslica možete upotrijebiti i kupovnu beze koru.
Nema komentara :
Objavi komentar