ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Bučoko


Jeka za Zagreb Coffee&Chocofest

Pripremite:

500g brašna
1 vrećicu suhog kvasca
30g kakao praha
3 cl bučinog ulja
3 cl suncokretovog ulja
2 žlice narezanih bučinih sjemenki
2 dl toplog mlijeka
1/2 žlice soli
1 žlica muscovado šećera 


Rastopite u mlijeku šećer zagrijavajući ga da bude toplo. Pripazite da se mlijeko ne zagrije previše jer se može dogoditi da pregrijete kvasac. Prosijte brašno s kakao prahom, posolite, umiješajte suhi kvasac i obje vrste ulja. Energično miješajte dolijevajući mlijeko. Umiješajte sjemenke i ostavite na toplo mjesto da se tijesto diže dok se ne udvostruči.




Još ga jednom "pretucite" i smjestite u uski kalup za kruh namazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Neka se tijesto još jednom digne.
Pecite oko 45-50 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite kruh u kalupu prvih nekoliko minuta pa ga ohladite na rešetki.


 

Nema komentara :

Objavi komentar