Jeka za Zagreb Coffee&Chocofest
Pripremite:
500g brašna
1 vrećicu suhog kvasca
1 vrećicu suhog kvasca
30g kakao praha
3 cl bučinog ulja
3 cl suncokretovog ulja
2 žlice narezanih bučinih sjemenki
2 dl toplog mlijeka
1/2 žlice soli
1 žlica muscovado šećera
Rastopite u mlijeku šećer zagrijavajući ga da bude
toplo. Pripazite da se mlijeko ne zagrije previše jer se može dogoditi
da pregrijete kvasac. Prosijte brašno s kakao prahom, posolite,
umiješajte suhi kvasac i obje vrste ulja. Energično
miješajte dolijevajući mlijeko. Umiješajte sjemenke i ostavite na toplo
mjesto da se tijesto diže dok se ne udvostruči.
Još ga jednom "pretucite" i smjestite u uski kalup
za kruh namazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Neka se tijesto
još jednom digne.
Pecite oko 45-50 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite kruh u kalupu prvih nekoliko minuta pa ga ohladite na rešetki.
Nema komentara :
Objavi komentar