petak, 25. prosinca 2015.

Salata od heljde i lješnjaka s narom


Maja za Ordinacija.hr

Salate od žitarica, pseudo žitarica i orašastog voća iznimno su popularne na području Bliskog Istoka 
i Izraela pa me jedna takva, koja se inače najčešće priprema s bulgurom, inspirirala za ovu kombinaciju s heljdom.
 
Pripremite:

175g heljdine kaše
4dl vode
sol
svježe mljeveni papar
50g prepečenih lješnjaka (možete staviti i druge orašaste plodove)
1 nar
svežnjić peršinovog lišća
malo maslinova ulja
sok 1 neprskanog grejpa


Stavite vodu da uzavri, usipajte heljdu i kuhajte do željene čvrstoće. Kad heljda upije svu tekućinu i skuha se, stavite sa strane.

Ovu salatu možete jesti i toplu i hladnu, pa sve sastojke dodajte odmah. Nasjeckajte prepečene lješnjake, očistite nar i usitnite peršinovo lišće. Umjesto peršina možete upotrijebiti i neki drugi svježi začin poput bosiljka ili mente. Pomiješajte sve sastojke.


Začinite s malo soli, papra, maslinova ulja i sokom od grejpa. Poslužite kao prilog ili samostalno jelo.





Nema komentara :

Objavi komentar