Waldorf salata je zapravo jednostavna mješavina jabuka, celera i oraha.Uz malo majoneze ili nekog laganijeg umaka iznenađujuće je svježa i istovremeno zasitna.
Ova je salata nastala 1893.godine u Waldorf hotelu u New Yorku. Varijacije su bezbrojne, a mi smo se odlučile za onu baznu uz mali pomak - crveni orasi.
Pripremite:
250g korijena celera
250g korijena celera
2 veće kiselkaste jabuke
sok 1 limuna
100g oraha + nekoliko polovica
2 dl grčkog jogurta ili majoneze
pola žličice bijelog papra
sol
Ogulite celer i narežite na uske štapiće. Jabuke dobro operite i obrišite, nije ih potrebno guliti. Narežite na štapiće jabuke i pomiješajte s limunovim sokom i celerom da ne potamne. Orahe usitnite.
Izmiješajte sastojke u zdjeli, posolite, popaprite i prelijte grčkim jogurtom koji ste lagano posolili. Izmiješajte da se sastojci prožmu, složite na tanjure i dodajte nekoliko polovica oraha.
Nema komentara :
Objavi komentar