petak, 2. listopada 2015.

Glatkić od kovrčavog kelja i banane


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Svima poznat kao smoothie, ali meni oduvijek draži kao glatkić, napitak je koji se proširio SAD-om, a zatim i cijelim svijetom 30ih godina prošlog stoljeća. Svoju najveću popularnost stekao je 60ih, s pojavom alternativnih načina prehrane, kad je zbog svoje brze i jednostavne pripreme te beskonačnih kombinacija sastojaka mnogima postao omiljeno piće i zamjena za obrok. Bilo da su od voća, povrća, sa sladoledom, proteinskim prahom, vodom ili biljnim mlijekom - glatkiće svi vole.
 
Pripremite:

3-4 lista kovrčavog ili običnog kelja
1 manju ili pola veće banane
1 manju jabuku ili neko drugo voće po želji
nekoliko physalisa
2dl vode (možete upotrijebiti i biljno mlijeko)
prstohvat vanilije u prahu
žlicu maslaca od badema
žličicu chia sjemenki


Kelj operite i uklonite drvenasti dio lista. Natrgajte listove i stavite u blender. Dodajte bananu narezanu na kolutiće i jedan dl vode.


Blendajte pa dodajte maslac od badema, narezanu jabuku i physalise. Ulijte ostatak vode i blendajte dok ne dobijete glatku zelenu masu. Dodajte vaniliju, chia sjemenke i zasladite ako želite.







Nema komentara :

Objavi komentar