petak, 15. svibnja 2015.

Posipanke s heljdinim brašnom i voćem


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

10ak marelica
200g trešanja

100g badema
80g heljdinog brašna
2 žlice lana
1 žlicu sezama
1 žlicu suncokretovih sjemenki
žlicu lucuma praha (možete staviti i steviju ili sladilo po želji)
pola žličice cimeta
5 žlica kokosovog ulja
kokosov čips


Voće operite, očistite i narežite pa stavite u jednu srednje veliku posudu ili 6 manjih kalupa. Pecite 20ak minuta na 180C.


Pomiješajte heljdino brašno, mljevene bademe, samljevene sjemenke i lucuma prah. Dodajte cimet, a po želji i vaniliju ili neki drugi začin.
Ulijte otopljeno kokosovo ulje, napravite mrvice.



Izvadite voće iz pećnice, posipajte mrvicama i pecite još 10-15min. Možete posipati i s malo kokosovog čipsa.
Poslužite samo ili uz sladoled od vanilije.





Nema komentara :

Objavi komentar