subota, 13. prosinca 2014.

ROYAL ICING ZA UKRAŠAVANJE KEKSA



Keksi ukrašeni royal icingom česti su gosti na blagdanskom stolu. Najčešći recept za royal icing je onaj od bjelanjaka i šećera u prahu, s dodatkom limunovog soka. No, budući da se mnogi boje sirovih bjelanjaka, uz klasični recept dodala sam i nekoliko alternativa koje redovito koristim.

Klasični royal icing za ukrašavanje keksa dobit ćete tako da istučete jedan veći bjelanjak s 250g šećera u prahu. Možete dodati i malu žličicu limunovog soka. Tucite pjenjačom, da dobijete kompaktnu sjajnu smjesu koju zatim stavite u vrećicu za ukrašavanje i ukrašavajte kekse uzorcima po želji.


Royal icing bez bjelanjaka možete napraviti na nekoliko načina. Prvi je sa slatkim vrhnjem, koji ćete dobiti tako da pomiješate 250g šećera u prahu, par kapi limuna i 3 žlice slatkog vrhnja. Drugi je od 250g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka i 1 žlice meda.

Ako želite vegansku glazuru za ukrašavanje, onda pomiješajte šećer u prahu i par žlica biljnog mlijeka ili vrhnja.
Veganska varijanta koja često izazove upitnike i čuđenje je ona od tekućine iz konzerve slanutka. Da, slanutka.
Ocijedite slanutak iz konzerve, odvojite 3-4 žlice te tekućine i pomiješajte s 250g šećera u prahu.
U sve ove glazure možete dodati boju.







Nema komentara :

Objavi komentar