subota, 8. studenoga 2014.

No knead kruh s rogačem




Pripremite:

oko 600g glatkog brašna / ili trećina integralnog, trećina raženog, trećina bijelog
100g rogača u prahu
pola žličice suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
1 i pol žličicu soli


Prosijte brašno i rogač u prahu. Dodajte kvasac i sol. Ulijte oko 300ml tople vode i 2 žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte spatulom ili drvenom kuhačom i prekrijte posudu krpom. Ostavite da se diže nekoliko sati, dok se ne udvostruči.




Pobrašnite površinu bijelim glatkim brašnom. Na njoj kruh malo premijesite, rastanjite i preklopite kao kuvertu. (Ako želite, u kruh prije preklapanja možete umiješati i sjemenke po želji.) Ostavite ga na pobrašnjenoj podlozi tako da je preklopljen dio okrenut prema dolje.
Zagrijte pećnicu na 220C.

Nakon pola sata stavite kruh u zagrijanu posudu, tako da je preklopljeni dio okrenut prema gore.
Posudu možete poklopiti poklopcem, ali i ne morate. Ako pečete poklopljeno, pecite 30ak minuta s poklopcem, a zatim 20-30min bez poklopca.




Kruh izvadite iz posude, zamotajte u čistu krpu koja nema miris po deterdžentu, da kruh ne bi povukao taj miris.
Poslužite s namazima po želji. Ja sam svoj samo namazala maslacem i odličnom marmeladom od magunja, s otoka Pašmana.






Nema komentara :

Objavi komentar