utorak, 21. listopada 2014.

Salata od kestena i kuhane junetine




Pripremite:

400g kuhane junetine
20ak kuhanih kestena
100g suhe slanine
1 glavicu ljubačastog luka
pregršt miješane lisnate salate (rikola, matovilac…)
1 šalicu mini rajčica
maslinovo ulje
1 žlicu jabučnog octa
sol
svježe mljeveni papar


Kestene stavite u hladnu vodu pa kuhajte oko 20 minuta od trenutka kad voda zaključa. Ocijedite, prelijte s puno hladne vode pa ogulite dok su još mlaki.

Na tavi prepecite slaninu narezanu na rezance, junetinu narežite na komade veličine zalogaja. Narežite luk. Za umak tucite ulje i jabučni ocat, dodajte sol i papar.



Složite u zdjelu luk, slaninu, meso i kestenje pa prelijte umakom i dobro izmiješajte. Rasporedite na tanjure pa dodajte rajčice i listove matovilca i rikole.














Nema komentara :

Objavi komentar