utorak, 30. rujna 2014.

Pečena piletina sa salatom od jabuka




Pripremite:

prsa, batke, zabatke i krila od jednog pileta

za marinadu:

5 žlica maslinova ulja
papar
1dl soka od jabuka (ocijeđena jedna ribana jabuka)

Izmiješajte sastojke pa prelijte preko piletine i natrljajte meso. Ostavite stajati barem 2 sata.
Meso obrišite pa posolite.

Zagrije 2 žlice maslinova ulja u dubljoj tavi  pa pecite meso oko pola sata okrećući povremeno. Mi smo koristile piletinu iz  organskog uzgoja. Imate li meso iz konvencionalnog uzgoja bit će dovoljno oko 20 minuta.
Preostalu marinadu ulijte u ulje u kojemu se peklo meso. Deglazirajte i malo prokuhajte da se reducira. Prelijte meso.



za salatu:

2 veće reske jabuke (mi smo koristile staru sortu "kanada" )
3 glavice ljutike ili 1 glavicu ljubičastog luka
1 veću mrkvu
listići svježe mente
2 žlice  maslinova ulja
1 žlicu domaćeg jabučnog octa
sol



Imate li neprskane jabuke nemojte ih guliti, samo ih očistite od sjemenki i narežite na štapiće. Usitnite mrkvu i ljutiku, izmiješajte sastojke pa sve začinite i posipajte listićima mente.






Nema komentara :

Objavi komentar