srijeda, 3. rujna 2014.

Meso u marinadi od bijelog vina




Pripremite:

za marinadu:

1/2 l aromatičnog bijelog vina (traminac, grk, pošip...)
2 dl vode
grančicu svježe mente
svježi bosiljak
grančica peršina
1 žlicu smrekovih bobica
nekoliko klinčića
dva zvjezdasta anisa
1 žlica meda


Zakuhajte sve sastojke osim meda. Kuhajte nekoliko minuta, poklopite i ohladite. U mlaku marinadu umiješajte med.


800g junetine od prsa ili vrata  (možete koristiti i svinjetinu od vrata)
1 dl maslinova ulja
sol

U plitku posudu stavite meso narezano na odreske pa prelijte hladnom marinadom. Ostavite stajati na hladnom mjestu ili u hladnjaku najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Meso izvadite iz marinade, obrišite, posolite. Zagrijte ulje pa prepecite meso da dobije zlatnu boju.




Premjestite u pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva pečete li svinjetinu, a sat vremena ako imate junetinu. Povremeno zalijte procijeđenom marinadom.
Pred kraj pečenja dodajte krumpir ili koje drugo povrće.

Ovako marinirano meso možete peći i pod pekom ili pod poklopcem na štednjaku.



Nema komentara :

Objavi komentar