ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Zobeni keksi s kikiriki maslacem i pekmezom


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Meki, mirisni i orašasti. Idealni keksići za sve ljubitelje maslaca od kikirikija. Iako su uvijek prigodni, u kombinaciji s pekmezom podsjećaju na klasične blagdanske keksiće pa su odličan izbor za to doba godine.

Pripremite:

1 šalicu sitnih zobenih pahuljica
4-5 žlica uvrh punih Myprotein maslaca od kikirikija
1 jaje
1 i pol žličicu praška za pecivo
pola žličice stevije
prstohvat soli
pekmez od jagoda ili aronije


Sameljite zobene pahuljice u brašno. Dodajte prašak za pecivo, steviju i prstohvat soli. Istucite jaje pa ulijte u smjesu, dodajte maslac od kikirikija i zamijesite tijesto. Oblikujte kuglice pa ih slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Svaku kuglicu malo spljoštite pa u sredini lagano vrteći kuhačom napravite rupice. Pecite 15ak minuta na 170C.

Kad se keksi ohlade rupice popunite pekmezom.




Ove kekse možete napraviti i s wheyem, tako da umjesto jednog dijela zobenih pahuljica dodate Myprotein whey od vanilije. Ako ne konzumirate jaja, onda smjesu za kekse napravite s malo više maslaca od kikirikija, a umjesto stevije možete koristiti obični ili smeđi šećer u količini pola šalice.






Nema komentara :

Objavi komentar