srijeda, 11. lipnja 2014.

Zobene pahuljice sa zrnima kakaovca i ribizlama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Ne znam jeste li ikada upotrjebljavali lucuma prah, no mene je ugodno iznenadio i redovito ga stavljam u razne kaše, smoothieje i slastice. Naročito je dobar u sladoledima i ledenim kremama. Slatkog je okusa, a ne povećava razinu glukoze u krvi pa je odličan kao zamjena za šećer. Proizvodi se od ploda lucume, koja raste u Južnoj Americi i suši se pa zatim melje u prah. Bogata je beta-karotenom, vitaminima B skupine, a sadrži i željezo, niacin, cink, kalcij i proteine.


Pripremite:

5 žlica sitnih zobenih pahuljica
1 žlicu lucuma praha
2dl bademovog mlijeka ili mlijeka po izboru
1 žličicu kakao praha
nekoliko usitnjenih zrna kakaa
prstohvat cimeta
4 žlice očišćenih ribizla


Pomiješajte zobene pahuljice, kakao i lucuma prah. Dodajte komadiće zrna kakaovca. Ako nemate zrna, upotrijebite malo više kakao praha. Prelijte toplim mlijekom, ostavite da stoji dok pahuljice ne omekšaju.


Ribizle očistite uz pomoć vilice. Primite grozdić pa s njega vilicom povucite bobice. Umiješajte u pahuljice.




Nema komentara :

Objavi komentar