Maja inspirirana receptom iz Gourmeta
Pripremite:
260g glatkog brašna
130g šećera
1 žličicu praška za pecivo
prstohvat soli
130g maslaca
1 jaje
2-3 žlice kiselkastog pekmeza - Pelleove marmelade od meyer limuna
malo brašna i šećera za nadjev
4-5 nektarina
1 šalicu borovnica
U blenderu pomiješajte maslac, jaje i šećer. Tome dodajte brašno, sol i prašak za pecivo. Zamijesite tijesto, utisnite u kalup od 24 cm pa ga zatim stavite u hladnjak na 30ak minuta.
Pripremite voće. Operite nektarine i narežite ih na tanke šnite, dodajte borovnice. Dodajte žlicu-dvije kiselkastog pekmeza i promiješajte voće. Ako želite, dodajte i malo šećera. Posipajte sa jednom žlicom brašna i opet promiješajte.
Tijesto premažite pekmezom, po njemu poslažite voće. Pecite 75min na 170C. Pričekajte da se malo ohladi, kako se ne bi razdvajao nadjev pa poslužite samo ili uz malo tučenog slatkog vrhnja/sladoleda.
Nema komentara :
Objavi komentar