utorak, 20. svibnja 2014.

Trostruko kokosasti banana bread


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Ako volite kolače koji se mogu smutiti u jednoj posudi, samo uz pomoć vilice i pjenjače, banana bread je kolač za vas. Bezbroj je varijanti koje sam pekla, neke i objavila, no ova kokosasta je posebno mirisna i aromatična. Za poseban "kick" možete dodati malo ušećerenog đumbira u tijesto, a ako vam je to preintenzivno, dodajte malo sušenog ananasa.


Pripremite:

3 srednje velike, jako zrele banane
2 jaja
pola šalice kokosovog ulja
pola šalice smeđeg šećera
2 i pol šalice sitnih zobenih pahuljica
1 šalicu kokosovog brašna (mljeveni kokos)
1 žličicu praška za pecivo
1 žličicu sode bikarbone
pola žličice cimeta
prstovhvat vanilije u prahu
kokosov čips za posipanje


Banane zgnječite vilicom ili u blenderu. Dodajte jaja istučena sa šećerom i kokosovo ulje. Ako želite, ulje možete zamijeniti jogurtom.
Zobene pahuljice usitnite u prah, pomiješajte s kokosovim brašnom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i začinima.


Spojite mokre i suhe sastojke. Dobro promiješajte i izlijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Posipajte čipsom od kokosa. Pecite 40ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180C.

Ako čips počne brzo tamniti, prekrijte kolač papirom za pečenje. (Čips možete dodati i na pečen kolač, ali onda kolač morate premazati s malo otopljenog šećera ili nekim pekmezom po želji.)


Provjerite čačkalicom je li pečeno, izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
Zobene pahuljice možete zamijeniti i običnim glatkim brašnom.





Nema komentara :

Objavi komentar