utorak, 27. svibnja 2014.

Čokoladna pita od maka sa zobenom podlogom


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Rijetko se dogodi da neki kolač kreiram baš za sebe. Ovo je jedan od njih, za mene i sve druge makoljupce. Jagode sam koristila za ukrašavanje, ali možete izostaviti čokoladnu glazuru i cijelu pitu prekriti svježim voćem ili voćem iz kompota. Mak i čokolada odlično se slažu s jagodama, malinama, ali i breskvama, marelicama i šljivama.



Pripremite:

za tijesto:

125g zobenih pahuljica, fino samljevenih u brašno
125g tostiranih badema ili lješnjaka
3 žlice meda
3 žlice kokosovog ulja
1 i pol žlicu kakao praha

za kremu:

100g maka
150g tamne čokolade
200ml kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja
3 jaja

za glazuru:

70g tamne čokolade
par žlica kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja




Pomiješajte zobeno brašno, mljevene orašaste plodove i kakao. Dodajte kokosovo ulje i med pa ujednačite. Po potrebi dodajte 2-3 žlice ledeno hladne vode. Zamijesite tijesto i stavite ga u hladnjak dok pripremate filu.

Pećnicu upalite na 180C.




Zagrijte kokosovo mlijeko/slatko vrhnje i u njemu otopite čokoladu. Malo ohladite pa umiješajte 3 istučena jajeta. Pripazite da čokolada nije pretopla. Na kraju umiješajte mak.
Tijesto razvaljajte, utisnite u kalup i pecite 5 minuta. Zatim nalijte smjesu na polupečeno tijesto i pecite još 20-25min.

Ohladite, prelijte glazurom ili pošarajte. Poslužite uz voće po želji.








Nema komentara :

Objavi komentar