četvrtak, 24. travnja 2014.

Njoki od zobenih pahuljica i svježeg sira


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

120g zobenih pahuljica
300g svježeg (posnog) sira
2 žumanjka
malo soli

Ako imate svježi sir koji nije posve gladak, protisnite ga kroz žičano cjedilo. U slučaju da imate kiseliji sir, stavite ga manje, pa dodajte više pahuljica.

Dodajte 2 žumanjka i 120g mljevenih zobenih pahuljica. Posolite i zamijesite. Ako želite, možete dodati i malo nasjeckanog vlasca, ali i špinata, blitve ili medvjeđeg luka. Po potrebi tijekom miješenja dodavajte još mljevenih zobenih pahuljica.




Oblikujte duguljaste valjke i režite nožićem ili rukama oblikujte njoke. Kuhajte u slanoj, uzavreloj vodi. Kad isplivaju na površinu kuhajte još 2-3 minute.








3 komentara :