ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Panna cotta od jogurta i posnog sira


Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak


Pripremite:

400ml grčkog/običnog tekućeg jogurta
250g posnog/svježeg sira
150ml mlijeka (ili jogurta)
1 vrećicu mljevene bijele želatine
sladila u količini koja zamjenjuje 75g šećera
1 mahunu vanilije ili 4-5 kapi ekstrakta


Namočite želatinu s 5 žlica hladne vode i ostavite da nabubri. Pomiješajte jogurt, posni sir, sladilo i vaniliju. Zagrijte mlijeko (jogurt) skoro do vrenja pa u njega umiješajte nabubrenu želatinu. Miješajte pjenjačom da se želatina otopi i maknite s vatre. Lagano umiješajte mlijeko u mješavinu jogurta i sira pa smjesu izlijte u čaše ili zdjelice.


Ostavite nekoliko sati da se hladi u hladnjaku. Poslužite s voćnim preljevom, kiselkastim pekmezom bez šećera ili nekim Pelleovim pekmezom.








Nema komentara :

Objavi komentar