četvrtak, 6. veljače 2014.

Raw kakao kuglice od suhog voća


Maja za Priroda & DRUŠTVO 

Blagdanski stol gotovo da je nezamisliv bez keksa, dizanog kolača i neke vrste kuglica. Najčešće su to rum kuglice, Raffaello kuglice ili ovakve od suhog voća. Ovaj put upotrijebila sam datulje, zato što su mesnate i odlično povezuju smjesu, a ujedno je i zaslade. U slučaju da ne volite datulje, možete upotrijebiti suhe smokve. Dio možete zamijeniti sa suhim šljivama ili brusnicama. Orašaste plodove također birajte po želji - orasi, bademi, ali i kokos i rogač odličan su dodatak u ovakvim kombinacijama. 


Prednost ove smjese je u tome što od nje možete raditi i pločice. Nanesite je u tepsiju obloženu papirom za pečenje, utisnite, poravnajte i narežite na kocke ili prutiće. Svaki posebno zamotajte u papir za pečenje i ponesite za užinu ili kao zdrav, visokoenergetski obrok tijekom napora i sportskih aktivnosti.

Pripremite, za 20ak kuglica:

250g mesnatih datulja
70g lješnjaka
2 žlice kakao praha
pola mahune vanilije i/ili koricu naranče (možete upotrijebiti i ekstrakte ili vaniliju u prahu)
1 žlicu kokosovog ulja ili nekog drugog ulja po želji


Sameljite suho voće u multipraktiku pa dodajte mljevene lješnjake, kakao i vaniliju. Ulijte ulje i dobro promiješajte. Oblikujte kuglice i slažite ih u papirnate košarice.


Ako želite, u smjesu možete dodati i neki liker ili njime ranije namočiti voće, a kuglice tijekom oblikovanja možete uvaljati u orašaste plodove, ukrasne mrvice ili nešto drugo po želji.













Nema komentara :

Objavi komentar