nedjelja, 9. veljače 2014.

Čoko pasta


Jeka za Zagreb Coffee&Chocofest


Pripremite:

90g mekog brašna
1 žlicu pšenične krupice
1 jaje
1 žlicu maslinova ulja
20g nezaslađenog kakao praha
1/2 žličice soli
malo ledeno hladne vode


Prosijte brašno i kakao prah, posolite i dodajte krupicu. Izjednačite pa zamijesite s maslinovim uljem i jajem. Ako se tijesto čini presuho dodajte žlicu ledeno hladne vode.



Zamijesite čvrsto tijesto i odložite u hladnjak zamotano u prozirnu foliju, na barem sat vremena.
Na stroj za tjesteninu prvo na širem, a onda na tanjem prorezu provlačite tijesto dok ne dobijete svilenkastu teksturu.




Izrežite tagliatelle ili koji drugi oblik. Osušite oko pola sata pa kuhajte 7 minuta u slanoj vodi.
Pripremite umak po želji.




Mi smo radile s ljutim papričicama, creskim maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom.
Količina je dostatna za dva tanjura tjestenine.




Nema komentara :

Objavi komentar