ponedjeljak, 25. studenoga 2013.

Beef cheeks braised in stout with dumplings - Juneći gulaš s pivom


Jeka inspirirana receptom Gordona Ramsayja (Great British Pub Food)


Pripremite:

1kg junetine (plećka)
2 žlice brašna
sol
svježe mljeveni papar
2-3 žlice maslinovog ulja
1 komadić celera
1 mrkvu
1 glavicu luka
2 lista lovora
par grančica timijana
1 žlicu pirea od rajčice
1 žlicu smeđeg šećera
300ml Guinessa ili nekog drugog piva
400ml goveđeg temeljca




S mesa odstranite masnoću, narežite ga na kockice.
Pomiješajte brašno, sol i papar pa tom mješavinom pobrašnite meso. Zagrijte maslinovo ulje i pecite meso 4-6 min, da dobije boju pa stavite sa strane.

U tavu dodajte još malo ulja pa prodinstajte povrće s lovorovim listom i timijanom. Dodajte pire od rajčice i šećer. Ostavite na jačoj vatri 6-8 minuta, dok povrće ne dobije boju i omekša.

Ulijte pivo, ostavite 10ak minuta da krčka i da se napola reducira. Vratite meso u posudu, ulijte temeljac.



Posolite, popaprite, pustite da uzavri i poklopite. Smanjite temperaturu i kuhajte 3 sata dok meso ne omekša.

Nismo mogle nabaviti meso od obraza pa smo ga zamijenile plećkom. U ovom smo jelu Guinness zamijenile tamnim Velebitskim pivom. Pokazalo se izvrsno i u jelu i kao pratnja dok smo uživali u bogatom okusu mesa s malo gorkastim okusom. Nismo servirale s knedlima nego s bogatim kukuruznim kruhom sa s cijelim zrnom.













Nema komentara :

Objavi komentar