nedjelja, 29. rujna 2013.

Slatko od suhih smokava u Earl Greyju


Maja prema receptu iz knjige Preserves&Pickles


 Pripremite:

300g suhih smokava
400ml Earl Grey čaja
koricu 1 naranče
1 štapić cimeta
100g šećera
80ml Grand Marniera ili brandyja


U posudu debljeg dna stavite suhe smokve, dodajte čaj, koricu naranče, štapić cimeta i pustite da uzavri. Poklopite i ostavite na laganoj vatri 10-15min, tj. dok smokve ne omekšaju. Šupljikavom žlicom uklonite smokve, a čaju dodajte šećer. Miješajte na laganoj vatri, dok se šećer ne otopi i zatim pojačajte temperaturu da dobijete sirupastu konzistenciju.




Maknite posudu s vatre i umiješajte Grand Marnier. U staklenke stavite smokve, a zatim ih prelijte sirupom.
(Inače je najbolje da sirup stoji oko 3-4 tjedna prije konzumacije.)





Nema komentara :

Objavi komentar