Maja inspirirana receptom sa stranice Diet Doctor
2 srednje velika patlidžana
maslinovo ulje
1 veću glavicu luka
2 režnja češnjaka
4 rajčice
začine (bosiljak, origano)
papar
sol
100g šunke
200g sira po želji (Gouda)
2 loptice mozzarelle
Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Prodinstajte na maslinovu ulju, zatim dodajte nasjeckanu rajčicu. Ostavite da se lagano krčka i reducira. Posolite, popaprite, dodajte bosiljak i origano. Ako nemate svježe rajčice, upotrijebite konzervu pelata.
Patlidžane operite i narežite na šnite debele pola centimetra. Poslažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje, premažite svaku šnitu s malo maslinova ulja i posolite. Pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200C (opcija ventilator ako je imate).
Izvadite iz pećnice, na svaku šnitu stavite žlicu šalše, malo šunke, naribanog sira i komadić mozzarelle. Vratite u pećnicu i zapecite, da se otopi sir.
Nema komentara :
Objavi komentar